السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير المطلوبة
مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة
[You must be registered and logged in to see this image.]و الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة...بندورة مفرومة ..فصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم و ممكن خضار مشكلة انا هنا استخدمت ذرة مفرزة..و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار و اوريجانو
[You must be registered and logged in to see this image.]طريقة عمل اللحمة..
بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل
[You must be registered and logged in to see this image.]نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا
[You must be registered and logged in to see this image.]تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب
[You must be registered and logged in to see this image.]ثم البندرة و تقلب جيدا
[You must be registered and logged in to see this image.]ثم الذررة و نقلبها و تترك الى ان تذبل البندورة
[You must be registered and logged in to see this image.]ثم نضيف الصلصة
[You must be registered and logged in to see this image.]و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة
[You must be registered and logged in to see this image.]لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود و اوريجانو
نضيف الطحين مع الحليبعالبارد
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي
[You must be registered and logged in to see this image.]بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل
[You must be registered and logged in to see this image.]نضيف الزبدة
[You must be registered and logged in to see this image.]و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا
[You must be registered and logged in to see this image.]ترفع من على النار
و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..
نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل
[You must be registered and logged in to see this image.]نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها
[You must be registered and logged in to see this image.]نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات
[You must be registered and logged in to see this image.]نضيف طبقة من المكرونة
[You must be registered and logged in to see this image.]ثم نفرد فوقها اللحمة
[You must be registered and logged in to see this image.]ثم طبقة المكرونة
[You must be registered and logged in to see this image.]و نغطيها تماما
[You must be registered and logged in to see this image.]ثم باقي صلصة البشاميل هكذا
[You must be registered and logged in to see this image.]نوزع الجبنة المبشورة فوقها
[You must be registered and logged in to see this image.]ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف
[You must be registered and logged in to see this image.]نفتح الشواية و نحمر الوجه
[You must be registered and logged in to see this image.]نتركها تبرد شوي قبل التقطيع
[You must be registered and logged in to see this image.]تقطع
[You must be registered and logged in to see this image.]و تقدم مع السلطة
[You must be registered and logged in to see this image.]وبالهنا والشفا ء